It’s been a minute: O Will Smith Απαντά για το ιστορικό χαστούκι στον Chris Rock

Αν υπάρχει ένα γεγονός, που κατάφερε να υπερκαλύψει τα φετινά Oscars, νομίζουμε όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτό ήταν το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock. Περιληπτικά, να σού θυμίσουμε ότι ο ηθοποιός ανέβηκε στην σκηνή των βραβείων και χτύπησε τον Rock, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να κάνει ένα “αστείο” σχετικά με την αλωπεκία της Jada Pinkett Smith, λέγοντας ότι ανυπομονεί να τη δει στο σίκουελ του G.I. Jane, όπου η πρωταγωνίστρια είχε ξυρισμένα μαλλιά.

Τι ακολούθησε; Την ίδια κιόλας βραδιά, ο Smith έλαβε το Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου για την ταινία King Richard, με τον ίδιο να απολογείται στην ομιλία του, αλλά να μην απευθύνεται και να μη ζητά συγγνώμη από τον Rock. Την επόμενη μέρα, η Ακαδημία ανακοίνωσε επίσημη έρευνα για το συμβάν, με την τελική απόφαση να είναι ότι ο Smith θα επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για Oscar, αλλά δεν θα μπορεί να παρευρεθεί στην τελετή για την επόμενη δεκαετία. Λίγο αργότερα, ο ηθοποιός έβγαλε και ένα κείμενο-επίσημη απολογία προς τον Rock, την Ακαδημία, τους συνεργάτες του στο King Richard και όσους έγιναν μάρτυρες στο χαστούκι. Στο επόμενο διάστημα, είδαμε τον stand up comedian να βγαίνει σε show και να αναφέρεται για πρώτη φορά δημοσίως στην επίθεση εναντίον του, ενώ το ίδιο έκανε και η Pinkett Smith σε ένα επεισόδιο του Red Table Talk.

Από τους άμεσα εμπλεκόμενους, ο μόνος, που είχε μείνει χωρίς να βγει και να μιλήσει κατά πρόσωπο στον κόσμο για το συμβάν ήταν ο Smith. Αυτό άλλαξε την περασμένη Παρασκευή, με τον ηθοποιό να δημοσιεύει στα social media του ένα βίντεο, όπου ο ίδιος μπροστά από την κάμερα απαντούσε σε όλες τις βασικές ερωτήσεις του κόσμου γύρω από το χαστούκι. Συγκεκριμένα, απάντησε σε τρία βασικά ερωτήματα: Γιατί δεν απολογήθηκε στον Rock στην ομιλία του στα Oscars, αν η Pinkett Smith την ώρα του “αστείου” τού ζήτησε να αντιδράσει και τι θέλει να πει στους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από εκείνον.

“Ήμουν θολωμένος σε αυτό το σημείο (της ομιλίας των Oscars). Είναι όλα μπερδεμένα. Απευθύνθηκα στον Chris και το μήνυμα, που ήρθε πίσω, είναι πως δεν είναι έτοιμος να μιλήσει και, όταν είναι, θα επικοινωνήσει εκείνος. Οπότε θα πω σε εσένα, Chris, ότι σού απολογούμαι. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις. Θέλω να απολογηθώ στη μητέρα του Chris. Είδα μία συνέντευξη, που έκανε η μητέρα του Chris και, ξέρετε, ήταν ένα από τα πράγματα, που εκείνη την ώρα απλά δεν συνειδητοποίησα και που δεν σκεφτόμουν, το πόσους ανθρώπους πλήγωσα εκείνη την στιγμή. Οπότε θέλω να απολογηθώ στη μητέρα του Chris, θέλω να απολογηθώ στην οικογένεια του Chris, ειδικά στον Tony Rock. Ξέρετε, είχαμε μία καταπληκτική σχέση. Ξέρετε, ο Tony Rock ήταν ο τύπος μου και αυτό πιθανώς είναι ανεπανόρθωτο.

Πέρασα τους τελευταίους τρεις μήνες, ξαναπαίζοντας στο μυαλό μου και κατανοώντας τις λεπτομέρειες και τις περιπλοκότες του τι συνέβη εκείνη την στιγμή. Δεν προσπαθώ να τα αναλύσω όλα αυτά τώρα, αλλά μπορώ να πω σε όλους εσάς ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι μου, που πιστεύει ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθώ εκείνη την στιγμή. Δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι, που να πιστεύει ότι αυτός ήταν ο βέλτιστος τρόπος να διαχειριστώ μία αίσθηση ασέβειας ή προσβολές.

(…) Όχι (η Jada δεν μού είπε να κάνω κάτι). Είναι ότι, ξέρεις, έκανα μία επιλογή μόνος μου από τις δικές μου εμπειρίες, από την ιστορία μου με τον Chris. Η Jada δεν ενεπλάκη με κανέναν τρόπο. Συγγνώμη, μωρό μου. Θέλω να πω συγγνώμη στα παιδιά μου και στην οικογένεια μου για την ένταση, που έφερα σε όλους εμάς. Σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Ξέρεις, είμαστε σαν μία κοινότητα, κέρδισα επειδή εσείς με ψηφίσατε, και πραγματικά μού ραγίζει την καρδιά το ότι έχω κλέψει και αμαυρώσει την στιγμή σας. Ακόμα μπορώ να δω το βλέμμα του Questlove. Ξέρετε, συνέβη στο βραβείο του Questlove. Και, ξέρετε, το να λέω ότι λυπάμαι πραγματικά δεν είναι αρκετό.

(…) Δύο πράγματα. Κατ’ αρχάς, το να απογοητεύω τους ανθρώπους είναι το κεντρικό τραύμα μου. Το μισώ όταν απογοητεύω τους ανθρώπους. Οπότε με πονάει ψυχολογικά και συναισθηματικά να ξέρω ότι δεν ανταπεξήλθα στην εικόνα και την εντύπωση του κόσμου για εμένα. Η δουλειά, που προσπαθώ να κάνω, είναι ότι είμαι βαθιά μετανιωμένος και προσπαθώ να είμαι μετανιωμένος, χωρίς να ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Σωστά; Είμαι άνθρωπος και έκανα ένα λάθος και προσπαθώ να μη σκέφτομαι τον εαυτό μου σαν ένα κομμάτι σκ*τά. Οπότε θα πω σε αυτούς τούς ανθρώπους (που απογοήτευσα) πως ξέρω ότι ήταν αποσυντονιστικό, ξέρω ότι ήταν σοκαριστικό, αλλά σάς υπόσχομαι ότι είμαι βαθιά αφοσιωμένος και προσηλωμένος στο να προσθέσω φως και αγάπη και χαρά σε αυτόν τον κόσμο και, ξέρετε, αν κάνετε υπομονή, υπόσχομαι ότι θα μπορούμε να γίνουμε φίλοι ξανά”.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα