8 ταινίες με γοργόνες για να νιώσεις καλοκαίρι.

Είναι καλοκαίρι και θέλουμε να το νιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα περιοριστούμε απλά στα καλοκαιρινά μας ρούχα, τις βόλτες και τις βουτιές στην παραλία, τα δροσερά φαγητά και ροφήματα και τα ταξίδια. Θα περιβάλλουμε τον εαυτό μας με το καλοκαίρι ακόμα κι όταν καθόμαστε στον καναπέ μας και βλέπουμε ταινίες. Και δύσκολα θα βρεις ταινίες, που φωνάζουν καλοκαίρι περισσότερο από εκείνες, που μάς λένε ιστορίες με γοργόνες. Φυσικά, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες. Ναι, να περιμένεις να βρεις στην παρακάτω λίστα και τις προφανείς.

Η Μικρή Γοργόνα

Θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία να κάνουμε λίστα με ταινίες με γοργόνες και να μην βάλουμε μέσα τη Μικρή Γοργόνα. Νομίζω οι συστάσεις είναι περιττές. Η πρωταγωνίστρια μας είναι γοργόνα, κόρη του βασιλιά Τρίτωνα. Έχει μία μανία με τον κόσμο των ανθρώπων και τελικά ερωτεύεται έναν άνθρωπο, τον πρίγκιπα Έρικ. Αποφασίζει, λοιπόν, να γίνει και εκείνη άνθρωπος, ανταλλάσσοντας τη φωνή της με πόδια. Φυσικά, είναι εγγύηση ότι θα σου κολλήσουν όλα τα τραγούδια της ταινίας.

Aquamarine

Θα εντυπωσιαστώ αν δεν την είχες δει κάποια στιγμή στα παιδικά ή εφηβικά σου χρόνια. Έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μία εφηβική ταινία των αρχών των 00s. Κοριτσοπαρέες, σέξι ναυαγοσώστες και κακιασμένα δημοφιλή κορίτσια. Όσο για την πλοκή, ας μείνουμε στο ότι μία έφηβη γοργόνα αποφάσισε να βγει στην στεριά, μόνο και μόνο για να αποδείξει στον μπαμπά της ότι η πραγματική αγάπη υπάρχει.

Splash

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα πάντα για κάποιον λόγο η εικόνα του νέου Tom Hanks στην οθόνη μου δημιουργεί μία ζεστασιά στην καρδιά. Όταν ο πρωταγωνιστής μας ήταν μικρός, κινδύνεψε να πνιγεί και μία μικρή γοργόνα τον έσωσε. Είκοσι χρόνια αργότερα, είχε πάλι ένα ατύχημα και πήγε ξανά να πνιγεί. Η ίδια γοργόνα τον έσωσε ξανά και καταλήγουν να ερωτεύονται.

Η μικρή γοργόνα ΙΙ: Επιστροφή στη θάλασσα

Γνωρίζω ότι τα σίκουελ των ταινιών της Disney συνήθως είναι αποτυχημένα. Ειδικά αυτά των πριγκιπισσών της Disney. Ωστόσο, εμένα αυτή η ταινία ήταν από τις αγαπημένες μου και πάντα την προτιμούσα από την original. Σε αυτήν, η Άριελ και ο Έρικ έχουν πλέον μεγαλώσει και έχουν μία κόρη, τη Μέλοντι. Δεν της έχουν πει, όμως, ότι είναι γοργόνα, για να την κρατήσουν μακριά από τον ωκεανό και να την προστατεύουν από την αδερφή της Ούρσουλα, Μοργκάνα, που θέλει εκδίκηση. Οι πιθανότητες λένε ότι μου άρεσε, γιατί ήλπιζα ότι κι εγώ θα ανακαλύψω ξαφνικά μια μέρα ότι είμαι γοργόνα.

The Thirteenth Year

Είναι κλασική τηλεοπτική ταινία του Disney Channel. Δεν θα σε συγκλονίσει, αλλά σίγουρα θα σε γεμίσει νοσταλγία. Ο πρωταγωνιστής είναι ένα έφηβο αγόρι, που στα 13α γενέθλιά του αρχίζει να παρατηρεί αλλαγές στο σώμα του. Και δεν εννοούμε τις αλλαγές που βλέπει ο μέσος έφηβος. Αρχίζει να βγάζει λέπια και να συνειδητοποιεί ότι έχει ικανότητες, όπως ηλεκτρισμό και να κολλάει στις επιφάνειες. Ουσιαστικά μεταμορφώνεται σε γοργόνο και μαθαίνει ότι η μαμά του είναι επίσης γοργόνα.

The Little Mermaid

Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με το κλασικό παραμύθι, αλλά δεν έχει καμία σχέση, με εξαίρεση κάποια μικρά κοινά. Βλέπουμε έναν νέο ρεπόρτερ να πηγαίνει με την ανιψιά του σε ένα τσίρκο, που υποστηρίζει ότι έχει μία πραγματική γοργόνα. Αποδεικνύεται ότι είναι αλήθεια, με τη γοργόνα να λέει στο μικρό κορίτσι ότι μπορεί να καταλάβει ότι έχει επίσης καρδιά γοργόνας. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο ρεπόρτερ ανακαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του τσίρκου την κρατά χωρίς τη θέλησή της και της έχει κλέψει την ψυχή.

Ondine

Ένας ψαράς πιάνει κατά λάθος στα δίχτυα του μία γυναίκα. Η κόρη του επιμένει ότι είναι γοργόνα, αλλά αυτός απλά πιστεύει ότι του φέρνει καλή τύχη, μιας και κάθε φορά που τραγουδάει, τα δίχτυα του γεμίζουν ψάρια. Σταδιακά την ερωτεύεται, αλλά και διαπιστώνει ότι μάλλον πράγματι δεν ανήκει στον κόσμο του.

Lady in the Water

Η ταινία είναι αρκετά πιο σκοτεινή σε σχέση με αυτό που ίσως περιμένεις από μία ταινία με γοργόνες. Σε αυτή βλέπουμε έναν επιστάτη να ανακαλύπτει μία μυστήρια γυναίκα στην πισίνα των διαμερισμάτων, που δουλεύει. Έχει μία περίεργη αύρα και γρήγορα καταλαβαίνει ότι αρχίζει να επηρεάζει τις σκέψεις του. Τελικά, του αποκαλύπτει ότι είναι γοργόνα και γρήγορα φαίνεται ότι είναι η μόνη που μπορεί να προστατεύσει τον ανθρώπινο κόσμο από τον δικό της.

About the Author

Σχετικά άρθρα