Airbnb: Στηρίζει τους Ουκρανούς πολίτες με την πιο έξυπνη κίνηση

Άνθρωποι ανά τον κόσμο κάνουν κρατήσεις δωματίων και σπιτιών μέσω Airbnb στην Ουκρανία προκειμένου να στείλουν απευθείας χρήματα σε Ουκρανούς πολίτες εντός 24 ωρών.

Τα ίδια εργαλεία, σε άλλη αποστολή. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η διάσημη πλατφόρμα Airbnb θα μπορούσε να προσφέρει αστραπιαία βοήθεια στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Η διαδικασία είναι απλή: μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και κάνει κράτηση για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι στην Ουκρανία, πληρώνει και τα χρήματα αυτά εντός 24 ωρών θα έχουν μεταφερθεί απευθείας στον λογαριασμό ενός συγκεκριμένου ανθρώπου προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Η διαδικασία είναι απλή: μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και κάνει κράτηση για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι στην Ουκρανία, πληρώνει και τα χρήματα αυτά εντός 24 ωρών θα έχουν μεταφερθεί απευθείας στον λογαριασμό ενός συγκεκριμένου ανθρώπου προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

«Καθώς αισθανόμουν ανήμπορη, έκανα κράτηση στο @Airbnb στο Κίεβο για μία εβδομάδα, σκεπτόμενη πως τα χρήματα θα πάνε κατευθείαν σε κάποιον εκεί» τουίταρε η Kate Hutchinson, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την περασμένη Τετάρτη. Συμπεριέλαβε επίσης τη συνομιλία με τον οικοδεσπότη που της απάντησε πως: «ο κόσμος έχει και καλούς ανθρώπους. Τώρα έχω δάκρυα στα μάτια από τη χαρά, μετά από όλες αυτές τις φρικτές ημέρες. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα χαρώ πολύ να σε αγκαλιάσω όταν θα συναντηθούμε σε εποχή ειρήνης».

Ενώ μια ακόμα υποστηρίκτρια, η Cate Owen τουίταρε: «Μόλις έλαβα ένα μήνυμα στο Airbnb από τον οικοδεσπότη μου στο Κίεβο. Και απλώς θα σταθώ εδώ στη γωνία, κλαίγοντας».

Μέσα σε 48 ώρες έγιναν κρατήσεις που αντιστοιχούν σε 61.406 νύχτες στην Ουκρανία, που ισοδυναμεί με ποσό 1.9 εκ δολαρίων, έγραψε στο Twitter ο Brian Chesky, συνιδρυτής της πλατφόρμας και γενικός διευθυντής της εταιρίας. Προφανώς, η εταιρία έχει παραιτηθεί από την προμήθεια της για αυτές τις κρατήσεις.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει φιλοξενία για σύντομο χρονικό διάστημα σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες που κατευθύνονται σε γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες και για τον σκοπό αυτό καλεί οικοδεσπότες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα (και όχι) να δηλώσουν αν μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες σε δικό τους κατάλυμα είτε δωρεάν είτε με έκπτωση- η παροχή θα είναι βέβαια εντελώς δωρεάν για τους πρόσφυγες.

Η εταιρία σημειώνει πως «συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ελέγχουν τους πρόσφυγες-επισκέπτες ως προς τα κριτήρια συμμετοχής τους και τους βοηθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή τους» και πως θα παράσχει στους οικοδεσπότες ασφάλιση αστικής ευθύνης ύψους 1 εκ δολαρίων.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα