O Γούντι Άλεν ετοιμάζει νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι

Στα σημάδια ότι ο κόσμος μας δεν πάει καλά και η κανονικότητα έχει διαταραχθεί, να προστεθεί και η κατάργηση του ετήσιου ραντεβού μας με το σινεμά του Γούντι Άλεν.

Ο αγαπημένος δημιουργός προσπαθεί να γυρίσει την 50η ταινία του στο Παρίσι από πέρυσι τέτοιον καιρό, μα οι περιορισμοί της πανδημίας (και τα σοσιαλμιντιακά δικαστήρια) εμποδίζουν την έναρξη των γυρισμάτων.

Δημιουργικός όπως είναι, ετοίμασε στο μεταξύ ένα νέο βιβλίο, έναν χρόνο και κάτι μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, του «Σχετικά με το Τίποτα» – το τελειώνεις σε μια μέρα, αλλά ειδικά οι πρώτες εκατό σελίδες του είναι ότι πιο αστείο έχεις διαβάσει εδώ και χρόνια. Το νέο του βιβλίο τιτλοφορείται «Zero Gravity». Αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων και ευθυμογραφημάτων, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με το «Πάτσι», το «Χωρίς Φτερά», τις «Παρενέργειες» και την «Σκέτη Αναρχία», βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει και στην χώρα μας. Θα είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Κάποιες ιστορίες έχουν δημοσιευτεί στο New Yorker, περιοδικό στο οποίο αρθρογραφεί περιστασιακά από την αρχή της καριέρας του, κάποιες άλλες τις έγραψε αυτή την περίοδο για τις ανάγκες της συλλογής.

Άλογα που ζωγραφίζουν, αυτοκίνητα που σκέφτονται, η σεξουαλική ζωή των διασήμων και ευφάνταστοι τίτλοι, όπως «Όταν το Σήμα του Αυτοκινήτου σου είναι ο Νίτσε» συνθέτουν μια συλλογή που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου στις ΗΠΑ. Για την χώρα μας δεν γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά με την αγάπη που τρέφουμε για τον διοπτροφόρο δημιουργό, είναι θέμα χρόνου κάποιος εκδοτικός οίκος να αναλάβει την μετάφραση και την κυκλοφορία του βιβλίου στα ελληνικά.

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα