4 οικονομικοί, εναλλακτικοί, ρομαντικοί προορισμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μια ανάσα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και είναι μια καλή δικαιολογία για ένα ακόμα ταξίδι. Είτε θέλεις να γιορτάσεις με το άλλο σου μισό είτε με τις φίλες σου, αυτές είναι 4 φθηνές εναλλακτικές ρομαντικών προορισμών για τον Άγιο Βαλεντίνο. Γιατί μπορεί στην Ευρώπη η συγκεκριμένη ημέρα να έχει συνδυαστεί με τα ζευγάρια, αλλά στη λατινική Αμερική γιορτάζεται και ως ημέρα της φιλίας και πολύ μας αρέσει!

Έτσι λοιπόν θέλεις να περάσεις με το ταίρι σου λίγες ημέρες σε κάποιον ρομαντικό προορισμό, είτε θέλεις να γιορτάσεις ένα girls only τριημέρο, βρήκαμε 4 εναλλακτικές μεγάλων πόλεων για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί χωρίς να «πονέσει» η τσέπη σου. Ενώ παράλληλα θα το ευχαριστηθείς πολύ, καθώς κάθε μία από αυτές έχει μια αυθεντικότητα που στις μεγάλες πόλεις είναι δύσκολο να βρεις!

Το ταξίδι ξεκινάει από την αγαπημένη μου Ιταλία και ποια πόλη είναι η πιο ρομαντική σε αυτή τη χώρα; Μην βιαστείς να πεις τη Βενετία, γιατί κάνεις λάθος.

Αντί για Βενετία, πήγαινε στη Βερόνα

Ναι, η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας είναι η Βερόνα, η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας! Και από τις 10 μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου εδώ γιορτάζεται ο έρωτας σε κάθε μορφή του. Ένα τετραήμερο με μουσικές, δραστηριότητες, γιορτινές αγορές και πολλή αγάπη, στη μικρή αλλά τόσο όμορφη Βερόνα. Οι δρόμοι στολίζονται με κόκκινες καρδιές, οι ευκαιρίες για δημόσιες αγκαλιές και φιλιά άπειρες, το ίδιο και οι διαγωνισμοί και τα event. Αν θέλεις να μάθεις όλες τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις όταν βρεθείς εκεί, ρίξε μια ματιά εδώ.

4 οικονομικοί, ρομαντικοί προορισμοί για τον Άγιο ΒαλεντίνοUnsplash

Καθώς η Βερόνα δεν έχει τη φήμη της Βενετίας και συνεπώς λιγότερο τουρισμό, αυτή είναι η καλύτερη και πιο οικονομική ρομαντική πόλη της Ιταλίας για να την απολαύσεις με το άλλο σου μισό ή την παρέα σου! Κατευθυνθείτε προς το σπίτι της Ιουλιέτας, περπατήστε χεράκι χεράκι την πλατεία Bra με τη μοναδική Arena Di Verona και αναζητήστε τις όμορφες πλατείες piazza delle Erbe και την piazza dei Signori. Κλείστε τη βόλτα σας με απολαυστικό κόκκινο τοπικό κρασί στην Antica Bottega del Vino.
Πρόσβαση από Μιλάνο: 3 ώρες και κάτι με το τρένο

Αντί για Παρίσι, φύγατε για Ανεσί

Μπορεί το Παρίσι να είναι από τις πρώτες πόλεις που σκέφτεται κανείς όταν ονειρεύεται ρομαντικές βόλτες σε Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, αλλά τo λιγότερο γνωστό Ανεσί, αξίζει μια ευκαιρία.
Μικρό διαμαντάκι που μπορείς να προσεγγίσεις με απευθείας πτήση από Αθήνα σε μόλις 3 ώρες, έχει πολλά ρομαντικά μέρη για βόλτες, ξεχωριστά καφέ και καλά εστιατόρια.
Αυτό που την καθιστά ρομαντική πόλη είναι τα κανάλια της, γι’ αυτό την αποκαλούν και Βενετία της Γαλλίας, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η λίμνη στη μέση της πόλης. Μια από τις πιο μαγευτικές λίμνες στη Γαλλία και τις πιο καθαρές στην Ευρώπη.

Unsplash

Στο Ανεσί βρίσκεται και η «Γέφυρα των ερωτευμένων». Λέγεται πως εκεί ήταν σημείο συνάντησης των ερωτευμένων της πόλης και πως όταν δύο άνθρωποι φιλιούνται στη γέφυρα, θα είναι για πάντα μαζί. Περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο της, δοκιμάστε raclette και τυριά από τα farmer´s markets της πόλης σε τιμές πολύ οικονομικότερες από αυτές του Παρισιού και περάστε ένα ξεχωριστό ρομαντικό τριήμερο, δυο βήματα από τη Γενεύη της Ελβετίας.

Αντί για Βουδαπέστη, επιλέξτε το Βουκουρέστι

Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Βουδαπέστη είναι τόσο όμορφη και τόσο ρομαντική παράλληλα! Παρ’ όλ’ αυτά, η οικονομικότερη εκδοχή της, που πολλοί την μπερδεύουν χωρίς να το καταλαβαίνουν, με την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι είναι τέλειος last minute προορισμός για του Αγίου Βαλεντίνου.

Unsplash

Μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα με αεροπλάνο, το Βουκουρέστι έχει κάτι από Παρίσι, βλέπε αψίδα του θριάμβου, με πολύ πιο οικονομικά εστιατόρια και μπαρ για φαγητό και ποτό. Εδώ θα βρεις και μερικά από τα πιο ιδιαίτερα speakeasy bar όπως το Linea Closer to the moon, με το ρομαντικό rooftop με τις φούσκες. Αν πάλι, το μόνο που θέλεις είναι να περάσεις με τη σχέση σου ή τις κολλητές σου μια ημέρα γεμάτη spa και χαλάρωση, μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και λιγότερο από 10 λεπτά με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, βρίσκεται το πιο τέλειο spa center της χώρας. Το Therme Bucuresti είναι το μέρος που πρέπει να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα εκεί ξοδεύοντας λιγότερα από 30 ευρώ για πισίνες, τσακούζι, σάουνες και μασάζ. Θα με θυμηθείς!

Αντί για Λισαβόνα, ταξιδέψτε στο Πόρτο

Σε μόλις 3 ώρες οδικώς ή με τρένο, αφήνεις πίσω σου την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και φτάνεις στο μικρό, αλλά τόσο όμορφο και ρομαντικό Πόρτο. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος για εξερεύνηση, αγκαλιές και καλό κρασί. Εδώ βρίσκονται και μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Πορτογαλίας, όπως ο ποταμός Douro και η γέφυρα Luis. Σημείο ιδανικό για περπάτημα την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Βρίσκεστε σε μία από τις πιο γνωστές πόλεις για το κρασί τους! Ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από τα κελάρια του διάσημου ομώνυμου Porto στη Vilanova de Gaia και το Duero και να κάνετε πολύ οικονομικά wine tasting στους αμπελώνες τις περιοχής.

4 οικονομικοί, ρομαντικοί προορισμοί για τον Άγιο ΒαλεντίνοUnsplash

Εφόσον ο καιρός ευνοεί, κάντε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Douro, αν θέλετε να απολαύσετε ένα ρομαντικό σκηνικό στο Πόρτο με το ηλιοβασίλεμα να πέφτει πάνω από τα πολύχρωμα σπίτια της πόλης. Εναλλακτικά, ανέβα στον Πύργο Jerónimos με το ταίρι σου για να ατενίσετε την εντυπωσιακή θέα.Τέσσερις ξεχωριστές πόλεις, πολύ ρομαντικές και εξίσου οικονομικές, περιμένουν να τις ανακαλύψεις και να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το άλλο σου μισό ή την παρέα σου!

About the Author

Σχετικά άρθρα