Troll

Η ισοπέδωση ενός τούνελ ενεργοποιεί πολύ κόσμο οι οποίοι γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, αλλά για ένα θυμωμένο Troll έτοιμο να τους ποδοπατήσει .

Γνώμη: Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Roar Uthaug ξεκάθαρα λατρεύει τα αμερικάνικα blockbuster, ιδιαίτερα κάτι Volcano, Dantes Peak, Twister και σια που έβγαιναν σαν ζεστά κουλούρια τη δεκαετία 1995-2005 και είχαν να κάνουν με φυσικές καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα αγαπάει το θέαμα.

Δοκίμασε την τύχη του με το ‘The wave'(2015) στο οποίο μετά δυσκολίας δεν σε έπαιρνε ο ύπνος μέχρι να σκάσει το κύμα και να κάνει τη δουλίτσα του, ενώ η Lara Croft του (2018) παρότι λιθοβολήθηκε από τους πάντες (ακατανόητο μιας και ούτε τα φιλμ της Τζολί τα λες διαμάντια), ήταν οκ, διασκεδαστικό, μια τίμια προσπάθεια.

Τώρα ήρθε η σειρά ενός γίγαντα βγαλμένου από μύθους, ο οποίος ξύπνησε βιδωμένος.

Η ταινία θυμίζει κλασσική αμερικανιά, με τους πάντες να είναι σε εγρήγορση και το φιλμ να προχωρά γοργά χωρίς να αργεί να δείξει το Troll ή να κάνει σκόντο στην διάλυση των πραγμάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ψηφιακός γίγαντας της ταινίας μοιάζει να είναι καλύτερος ηθοποιός από τον κόσμο που γεμίζει το σενάριο. Λείπει η βαρύτητα ενός κεντρικού σταρ μαζί με τους δεύτερότριτους χαρακτήρες που είναι εξίσου χαρισματικοί με ηρωικές ατάκες και άγνοια κινδύνου. Αυτό δηλαδή που κάνει το Hollywood πλασάροντας υπερθεαματα διάτρητα λογικής αλλά τόσο διασκεδαστικά (Armageddon).

Αυτό που μένει είναι το χάος που προκαλείται σε μεγάλες δόσεις, πάντα σε ένα οικογενειακό πλαίσιο μιας κ έρχονται Χριστούγεννα ας το δούμε όλοι παρέα αγκαλιά. Με απλά λόγια, δεν ανοίγει ρουθούνι. Πέφτουν οι τίτλοι τέλους και αισθάνεσαι ότι είδες κάτι εντυπωσιακά ανάλαφρο, αλλά σε περίπτωση που σου είχε ξεφύγει…οκ δεν έχανες κάτι.

Στη ρομαντική εποχή των videoclub που νοικιαζαμε 2 ταινίες το σουκου, μια κλασσική και ένα fast food πυροτέχνημα, θα ανοίγαμε σαμπάνιες. Με τόσο πλούσιο υλικό στη πλατφόρμα, δεν σου φτάνει ο χρόνος για να ξοδεύεις σε ‘Troll’.

Για τους πιο ψαγμένους το TrollHunter του 2010 σίγουρα ήταν μια έκπληξη με πολύ καλύτερο ρυθμό κ τρομάρες.

About the Author

Σχετικά άρθρα