Δωρεάν Βιβλία στα Ελληνικά – Από το Moonlight Tales

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, που σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να καθίσουμε πλάι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο παρέα με ζεστό τσάι, κουβέρτα και ένα καλό βιβλίο. Σήμερα σας έχω λοιπόν μια λίστα με Δωρεάν Βιβλία στα Ελληνικά που μπορείτε να διαβάσετε από το κινητό, τάμπλετ ή λάπτοπ σας.

Αν σας αρέσουν τα κοινωνικά μυθιστορήματα, ξεκινήστε με τους Έκπτωτους Δαίμονες, του Ηλία Στεργίου.

Δωρεάν βιβλία στα ελληνικά

 “Είμαι νεκρός. Το ότι αναπνέω ακόμα και κυκλοφορώ ανάμεσά σας, δεν σημαίνει τίποτα. Κάνε την ιστορία μου να ακουστεί. Εγώ είμαι νεκρός και οι νεκροί απλά δεν υπάρχουν”.

Αρετή και Γιάννης, Δήμος και Στέφη. Ένα μυθιστόρημα που ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων που βυθίζονται στον επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών. Τέσσερις ήρωες που θα μάθουν πώς ο δρόμος για τον “παράδεισο” περνάει μέσα από την κόλαση.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Αν πάλι προτιμάτε ιστορικά μυθιστορήματα, τότε πρέπει να αρχίσετε με τις Τραντέλλενες, της Μαρίας Παπαθεοδώρου

Δωρεάν βιβλία στα ελληνικά

«Εταουτεύταν τ’ εμέτερ’ σα άγρα τα ρασία Α σον εχτρόν κυνηγημέν’ άμον Θεού πουλία…»*

Τραντέλλενες: τριάντα φορές Έλληνες, τρανοί Έλληνες… Έλληνες Πόντιοι, σαν τον Σάββα και σαν την Αρετή, τα τέκνα της Ματσούκας, που τα ένωσε η Παναγία η Σουμελά με έναν έρωτα αγνό και δυνατό, και που οι εχθροί τους γράψανε για αυτά και για όλη τους τη ράτσα με κόκκινο αίμα τη λέξη στο τεφτέρι τους: γενοκτονία…

 (*σκορπίστηκαν οι δικοί μου στα άγρια βουνά κυνηγημένοι από τον εχθρό σαν πουλάκια του Θεού)

Δωρεάν Βιβλία στα Ελληνικά: Φαντασία

Αν θέλετε να διαβάσετε μια ιστορία φαντασίας, προτείνω σίγουρα Τα Βουνά πριν την Ανατολή, του Κυριάκου Μαυροειδέα.

Τα Βουνά πριν την Ανατολή
Κοιτάζοντας γύρω της, η μικρή Νυάννα πάσχιζε να θυμηθεί πώς έμοιαζε το χωριό της πριν την καταστροφή. Μάταια. Από μωρό δεν είχε γνωρίσει άλλα μέρη, ούτε άλλους ανθρώπους. Είχε ακούσει για τους νυχτερινούς, μα δεν τους είχε δει από κοντά. Μέχρι εκείνο το βράδυ.

Θρήνησε για κάμποσες μέρες και νύχτες, για μήνες και χρόνια, όντας ολομόναχη. Χαμένη κάπου μέσα στα πυκνά και αρχέγονα δάση των Μούλτιμε, των βουνών πριν την Ανατολή.

Για πολλά χρόνια, κανείς δεν είχε νέα από τη μικρή Νυάννα. Πολλοί είπαν πώς δεν άντεξε και πέθανε κάποιον χειμώνα, άλλοι έλεγαν πως την είχαν ακούσει να τραγουδά το λυπημένο της τραγούδι, που έκανε ακόμη και τα πλανόδεντρα και τα πιο άγρια ζώα να κλαίνε. Ιστορίες που έγιναν θρύλοι.

Χρόνια μετά, οι Νυχτερινοί θα επισκεφτούν ξανά τα ελεύθερα χωριά των Μούλτιμε στην αναζήτησή τους για τη μικρή Νυάννα, αλλά και για κάτι ακόμα.

«Και εμπρός, στο βάθoς, λίγο πριν τα χιονισμένα δέντρα, καρτερούσαν να τους υποδεχθούν δυο τρομεροί λύκοι. Ένας καφετής και ένας λευκός… Οι νυχτοβάτες ήταν παγιδευμένοι. Δεν είχαν πουθενά να τρέξουν πλέον… Ή κάπου να κρυφτούν. Μπροστά τους υπήρχε μόνο ένας απέραντος φόβος. Πανικός…»

Στην κατηγορία της φαντασίας θα βρείτε επίσης το Αόρατο Πρόσωπο, της Ιφιγένειας Μπακογιάννη.

ΑΟΡΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Σε ένα ρομαντικό χωριό της Προβηγκίας, το Λουρμαρέν,μετακομίζει ένα νέο ζευγάρι σε ένα πανέμορφο μεσαιωνικό σπίτι. Γύρω του, πλανάται μία ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Η ζωή των νέων ιδιοκτητών θα αλλάξει για πάντα, καθώς η ιστορία του σπιτιού, αλλά και του αόρατου προσώπου που αποτελεί τα σπλάχνα του, θα ξεδιπλωθεί μακάβρια μπροστά τους.

Περισσότερα δωρεάν βιβλία εδώ.

Καλές Γιορτές

About the Author

Σχετικά άρθρα