‘‘48 ΩΡΕΣ’’: To απόλυτο συγκρότημα LIVE στο Gazarte roof stage

Χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως “κανονικοί τύποι”, ιδρύθηκαν το 2003, ήταν συμμαθητές και κατέληξαν συγκρότημα. Έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα και άλλα… Ήταν για χρόνια η εκλεκτή μπάντα του Πέτρου Κωστόπουλου, που υποδεχόταν τους καλεσμένους της εκπομπής ΄΄Βράδυ΄΄. Όσοι έχουν βρεθεί στα Live parties τους έχουν να τους χαρακτηρίσουν με μία λέξη…απλά Μοναδικοί!

Η πανδημία τους “χτύπησε” την πόρτα, όπως και σε ολόκληρη την μουσική βιομηχανία, αλλά τώρα δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς και να  μας ξεσηκώσουν στα ρεβεγιόν 24 και 31 Δεκέμβρη στο πανέμορφο roof stage του Gazarte!

48 ώρες. Ένα συγκρότημα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον από την αρχή της εμφάνισής του στο μουσικό talent show X-Factor. Έχουν μια δυναμική, μια διάθεση που σε κάνει να θες να χορέψεις, να τραγουδήσεις ,να διασκεδάσεις, να τα σπάσεις μαζί τους. Εμείς που τους έχουμε απολαύσει σε live καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα! Ασχέτως εάν προτιμάει κάποιος το είδος μουσικής που υπηρετούν, έχουν το ταλέντο να σε ξεσηκώσουν και φεύγοντας από το Live τους δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχεις περάσει τέλεια!

Θέλαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε τα μυστικά τους μέχρι την επιτυχία, τον τρόπο σκέψης τους, την νοοτροπία τους γύρω από την μουσική, τα σχέδια και τα όνειρά τους, αλλά και την ιστορία πίσω από αυτές τις 48 ώρες!

Σκοπός τους κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή είναι να κάνουν το κοινό μια μεγάλη παρέα, γιαυτό και έρχονται δυναμικά να μας ξεσηκώσουν τα Χριστούγεννα και λίγο πριν το τέλος του 2022 LIVE στο Gazarte roof stage σ’ ένα μαγικό χώρο με θέα την Ακρόπολη

Αν και δεν χρειάζονται συστάσεις τη μπάντα αποτελούν Βαγγέλης Παναγόπουλος (φωνή), Παναγιώτης Δημάκης(πλήκτρα), Βασίλης Καλιστρίδης (ντραμς), Ιάσονας Ιωαννίδης(μπάσο), Φίλιππος Σκλαβενίτης(κιθάρα), Μανώλης Κουμρίδης(sound engineer), Λουκία Σλάβη(φωνητικά).

                                Κυρίες και Κύριοι αυτοί είναι οι ‘’48 ώρες’’…

Πώς προέκυψε το συγκρότημα και πότε ιδρύθηκε;

Οι “48 Ores” προέκυψαν πίσω στο 2003, όταν μας δόθηκαν 2 μέρες διορία για να προετοιμαστούμε για την πρώτη μας συναυλία. Τα ιδρυτικά μέλη ήμασταν συμμαθητές σε ωδείο και κανονίσαμε να φτιάξουμε συγκρότημα που θα παίζει χορευτική μουσική που γουστάρουμε. Δεν είχαμε συναντηθεί για πρόβα πριν από τις 2 μέρες αυτές και έπρεπε να χτίσουμε και να προβάρουμε ένα 2ωρο πρόγραμμα μέσα σε 2 μέρες. Αφού το καταφέραμε και το πρώτο περιπετειώδες live πέτυχε, προτάθηκε, εν μέσω γέλιων και ανακούφισης, το 48ωρο αυτό να το βάλουμε για όνομα. Έτσι κι έγινε και 20 χρόνια και μία πανδημία μετά, οι 48 Ώρες είναι ακόμα εδώ…

Τα πρώτα βήματα ήταν δύσκολα;

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν σε ξέρει κανείς, η φήμη σου δεν προηγείται της εμφάνισής σου και πρέπει να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις από το μηδέν. Επίσης δύσκολο ήταν και είναι ακόμα το ότι αυτό που “πουλάμε” ήταν πάντα η ποιότητα του live μας και τίποτα άλλο. Αν εξαιρέσεις την ικανότητά μας στη σκηνή είμαστε πολύ κανονικοί τύποι. Από την άλλη, μου αρέσει που αυτό μας κάνει γενικά προσβάσιμους και συμπαθείς.

«48 ώρες»! Από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα. Πως διαχειρίζεστε αυτή την επιτυχία τόσα χρόνια μετά; 

Κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να ανέβουμε επάνω στη σκηνή και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε είναι δώρο και δεν παίρνουμε τίποτα δεδομένο. Περισσότερο από όλα μας το έμαθε η εμπειρία μας με την πανδημία του κορωνοϊού. Βρεθήκαμε από εκεί που δεν μας έβλεπε το σπίτι μας από τις πολλές συναυλίες, στο απόλυτο μηδέν. Και εννοώ απόλυτο μηδέν γιατί καθώς η μουσική μας είναι μουσική για πάρτι, όπου όλοι γίνονται ένα τσούρμο που χορεύουν, τραγουδούν κάνουν χαζομάρες και γελούν, είναι απολύτως ακατάλληλη για κοινωνική απομόνωση, οπότε δεν μπορούσαμε να το κλέψουμε από πουθενά. Για μία πολύ μεγάλη περίοδο η μπάντα ήταν σε χειμερία νάρκη. Ευτυχώς όμως είμαστε ακόμα εδώ και χαιρόμαστε τόσο πολύ να ακούμε τον κόσμο να μας λέει πόσο του έλειψαν τα πάρτι μας!

Έχετε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου! Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία;

Ναι, είμαστε τυχεροί να χαίρουμε της εκτίμησης της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας. Οι συνεργασίες μας, είναι ξεχωριστές μία προς μία, γιατί μας δίνουν την οπτική γωνία του κάθε καλλιτέχνη που συνεργαζόμαστε. Με τη Δέσποινα Βανδή ήταν πολύ σημαντική συνεργασία, ως η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε με καλλιτέχνη μεγάλης δημοφιλίας. Με τον Αντώνη Ρέμο επίσης, με φοβερές αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη. Με τον Νότη Σφακιανάκη έχουμε συνεργαστεί 3 φορές. Με την Πέγκυ Ζήνα και τον Τάκη Ζαχαράτο σε ένα πρόγραμμα που είχε και έντονο το θεατρικό στοιχείο. Κάθε συνεργασία είχε και κάτι καινούργιο.

 

48 ώρες είναι πολλές ώρες για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Είναι πολύ λίγες για να τα πραγματοποιήσεις (εκτός αν είναι να κερδίσεις το λαχείο, εκεί πάσο!). Είναι υπέρ-αρκετές για να τα καταστρώσεις όμως! Τα όνειρά μας είναι που μας δίνουν τη δύναμη να υπερβαίνουμε τον εαυτό μας και τις δυσκολίες. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα να βλέπεις κάτι που το σκέφτηκες μόνος και στην αρχή σε είπαν τρελό που πας να το κάνεις, να γίνεται πραγματικότητα και να βλέπεις αυτούς που σε έλεγαν τρελό να λένε πως πάντα πίστευαν σε σένα! (γέλια)

Πώς βλέπετε το μέλλον των συγκροτημάτων στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό τα δικά μας συγκροτήματα πιστεύετε πως μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αγαπηθούν;

Η Ελλάδα σαν νοοτροπία είναι “τραγουδιστοκεντρική”, δηλάδη: Τραγουδιστής – Ορχήστρα. Αυτό είναι που κάνει τις μπάντες να είναι μία εξαίρεση στον κανόνα και θα εξακολουθήσει να είναι έτσι. Όσο για το εξωτερικό, κλισέ αυτό που θα πω; “Ποτέ μη λες ποτέ” αλλά ισχύει κάπως έτσι… Μάλιστα καταδεικνύει και τη δυσκολία του εγχειρήματος. Είναι τέτοια η πληθώρα της πληροφορίας στη μουσική πλέον με τα μέσα που υπάρχουν, που για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις κάποια εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ να σε υποστηρίζει…

 

Θα θέλαμε να μας πείτε ποια ήταν η χειρότερη σας και ποια η καλύτερή σας στιγμή στην μέχρι τώρα μουσική σας πορεία. Ποια πιστεύετε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκρότημα.

Οι καλύτερες στιγμές για εμένα και αυτές που με γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια για το που έχουμε φτάσει, είναι τα ταξίδια μας στο εξωτερικό για μεγάλα parties σε εκδηλώσεις εταιρικών ομίλων. Τα καινούργια μέρη, η ιστορία, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, οι διαφορετικές κουλτούρες, οι γεύσεις. Όλα αυτά για μένα είναι πλούτος και αισθάνομαι πολύ τυχερός που τα έχω καταφέρει με τη μπάντα μου. Η χειρότερη στιγμή ήταν η απότομη αλλαγή στη ζωή μας που έφερε η πανδημία. Παρόλο που, όταν ξεκίνησε, μας άρεσε γιατί ξαναβρεθήκαμε με τις οικογένειές μας, η παρατεταμένη αποχή μας έκανε να ανακαλύψουμε πόσο μεγάλο είναι το κενό που αισθανόμαστε όταν δεν βρισκόμαστε όλοι μαζί να παίζουμε μουσική.

 

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους νέους σήμερα;

Το στοίχημα για τους νέους σήμερα είναι να βρουν το στόχο τους, την “αποστολή” τους. Από κει και πέρα εξίσου σημαντικό είναι πως θα διατηρήσουν την προσήλωση και την προσοχή τους στο στόχο τους. Είναι τρομερός ο όγκος της πληροφορίας που δέχονται και χωρίς σωστή παιδεία θα χαθούν…

Εσείς δοκιμάσατε την τύχη σας και στο X-Factor, πιστεύετε πως τα μουσικά Shows βοηθούν τους νέους στο να καταφέρουν να εργασθούν και να ενταχθούν στη μουσική βιομηχανία;

Νομίζω πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ από το 2009 που διαγωνιστήκαμε εμείς. Τότε το προϊόν “Talent show” ήταν πολύ φρέσκο και τραβούσε το ενδιαφέρον πολύ περισσότερο. Προσωπικά νομίζω πως πλέον έχει κορεστεί. Ειδικά για τους νέους, περισσότερο νόημα έχει να δημιουργήσεις ρεύμα στα social media, καθώς η τηλεόραση πλέον τα ακολουθεί. Όσο για τη μουσική βιομηχανία, αυτό είναι μια άλλη ιστορία για την οποία δεν θα ισχυριστώ ότι έχω ιδιαίτερη γνώση, καθώς εμείς ακουμπήσαμε αλλά δεν ενταχθήκαμε ποτέ.

Τι σας εμπνέει στη μουσική και στη ζωή;

Καθώς η απόλυτη πρωτοτυπία πλέον δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί, με συναρπάζει όταν ένας καλλιτέχνης αποδίδει τις επιρροές του κάνοντάς τις δικές του. Λέμε: “Ο κακός καλλιτέχνης αντιγράφει, ο καλός καλλιτέχνης κλέβει”. Η κλοπή αυτή είναι να δίνεις προσωπικό χαρακτήρα σε αυτά που ακούς και βλέπεις και τα αποδίδεις με το δικό σου στυλ.

 

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό σας όραμα έχετε φτάσει εκεί που θέλετε;

Εδώ που έχουμε φτάσει νομίζω πως όλοι είμαστε ευτυχισμένοι που συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε αυτό που κάνουμε. Υπενθυμίζω ότι περάσαμε πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Από κει και πέρα ονειρευόμαστε περισσότερα ταξίδια, περισσότερα parties, περισσότερες συνεργασίες. Όχι ποτέ δε θα έχουμε φτάσει νομίζω. Το να είσαι καλλιτέχνης είναι εξαιρετικά εθιστικό. Βλέπεις ανθρώπους εξαιρετικά επιτυχημένους να συνεχίζουν ως τα βαθιά τους γεράματα όχι γιατί το έχουν ανάγκη αλλά γιατί δεν ξέρουν να ζουν αλλιώς!

 

Τι είναι αυτό που διαμόρφωσε την μουσική σας ταυτότητα;

Το ότι θέλαμε να αποδώσουμε ζωντανά τη μουσική που θα θέλαμε να ακούσουμε εμείς σε ένα party με φίλους. Αυτή είναι η αρχική ιδέα και αυτή παραμένει. Παρόλο που παίζουμε τραγούδια άλλων, το κάνουμε με το δικό μας τρόπο και γούστο και η ιστορία λέει ότι μάλλον το κάνουμε καλά…

Περισσότερα για το LIVE στο Gazarte τα Χριστούγεννα;

Τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μία μεγάλη ρεβάνς που θα πάρουμε για πέρσι που ήμασταν κλεισμένοι μέσα! Ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα και μας το λέει συνέχεια. Οι άνθρωποι του Gazarte είναι του ίδιου καλλιτεχνικού προορισμού και γούστου και μας εμπιστεύονται το φανταστικό μαγαζί τους (η ωραιότερη live σκηνή στην Αθήνα για μένα) για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες απόλυτης ψυχολογικής αποσυμπίεσης με χορό και τραγούδι από Bee Gees μέχρι Bad Bunny και από Vanilla Ice έως Depeche Mode. Άνετα παπούτσια και διάθεση για χαζό χιούμορ ενδείκνυνται! Ξεκινάμε λοιπόν με τα 2 ρεβεγιόν (24, 31 Δεκέμβρη) και συνεχίζουμε κάθε Σάββατο σταθερά στο roof stage με θέα την Ακρόπολη!

Θα ρωτήσω και κάτι αθλητικό καθώς θα μας διαβάσουν και φίλοι του αθλητισμού, συγκεκριμένα του μπάσκετ. Έχετε κάποιον αγαπημένο παίκτη;

Ε, εντάξει όταν μιλάμε για αθλητισμό στην Ελλάδα το όνομα είναι ένα: Γιάννης! Τι να πεις για αυτό το παλικάρι, για την ιστορία του, την οικογένειά του και το χαρακτήρα του… Ξεκίνησε από το να μοιράζεται τα ίδια παπούτσια με τον Θανάση, τον αδερφό του και τώρα είναι πρωταθλητής στο NBA, 2 φορές πολυτιμότερος παίκτης και για όλους εμάς ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή! Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλα όσα έχουμε πει πιο πάνω περί στόχων και ονείρων!

 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/48ores

FACEBOOK:https://www.facebook.com/48ores/

YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCljsfiFTRKqD33dpOEyd9uQ

About the Author

Σχετικά άρθρα