Πάμε Θεσσαλονίκη για «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού»

Στο τέλος του μήνα, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το βασικό σεμινάριο της Wine Plus «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», καλώντας μας για μια ακόμη οινική απόδραση.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την περιήγηση στον γοητευτικό οινικό κόσμο και να μάθετε περισσότερα για το κρασί που μπαίνει στο ποτήρι σας. Μια καλή αρχή, είναι το βασικό σεμινάριο της Wine Plus, «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», ιδανική αφετηρία για ένα ταξίδι που θα είναι γεμάτο ανακαλύψεις, εκπλήξεις, δυνατές εμπειρίες.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα ανακαλύψετε:

  • ποιες είναι οι βασικές ελληνικές και κοσμοπολίτες ποικιλίες σταφυλιών
  • ποιες είναι οι μέθοδοι παραγωγής του λευκού, του ροζέ, του ερυθρού κρασιού
  • ποια είναι η τεχνική της γευστικής δοκιμής
  • πως πρέπει να οργανώσετε την προσωπική σας κάβα
  • ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος
  • τους «κανόνες» για το σωστό πάντρεμα των κρασιών με το φαγητό

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου-συγγραφέα Μαρία Νέτσικα θα εξερευνήσετε αυτά και πολλά ακόμη, πριν περάσετε στην πράξη δοκιμάζοντας 6 εκλεκτά ελληνικά κρασιά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, ξηρά και γλυκά.

Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», απόσταγμα 25+ετούς εμπειρίας, είναι ιδανικό για τους νέους φίλους του κρασιού, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96. Περιλαμβάνει: ενημερωτικό υλικό, γευστική δοκιμή 6 κρασιών, έκπτωση 50% για τη συμμετοχή στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, η οποία θα ακολουθήσει ακριβώς μετά (20:00 – 22:00).

About the Author

Σχετικά άρθρα