3 σειρές για να δούμε όσο περιμένουμε το δεύτερο μέρος του «Stranger Things»

Αναμφισβήτητα τηλεοπτικά ο Ιούνιος ήταν ο μήνας του «Stranger Things», με ένα νέο κύκλο, πιο σκοτεινό και με περισσότερο ενδιαφέρον- και ας πλατείασε και ας υπέκυψε σε κάποιες σεναριακές αμαρτίες. Τουλάχιστον επανεφηύρε τον εαυτό του.

Όσο περιμένουμε το δεύτερο μέρος, το οποίο έρχεται την 1η Ιουλίου και, σύμφωνα με το trailer που έχει κυκλοφορήσει, «το Χόκινς θα πέσει» οι εθισμένοι στις καλές σειρές δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Και λίγο έμεινε και καλές σειρές έχουμε να προτείνουμε:

«The Boys»- 3ος Κύκλος

Δεν είναι σύνηθες μια σειρά να γίνεται όλο και καλύτερη, αλλά εδώ έχουμε ακριβώς αυτή την περίπτωση. Οι δημιουργοί και το καστ ξεπερνούν συνεχώς τον εαυτό τους μεταφέροντας στην μικρή μας οθόνη ένα σύμπαν όπου οι σούπερ ήρωες μόνο σούπερ δεν είναι. Ούτε καλοί, ούτε συνετοί, ούτε καν κουλ. Το αντίθετο και κάφροι, και ανίκανοι, και η αφέλεια ή η έπαρσή τους βάζει σε κίνδυνο πολλούς άλλους ανθρώπους.

Το δομικό στοιχείο της σειράς είναι ότι ενώ ό,τι βλέπουμε στην εικόνα πλησιάζει το mind-fucking σουρεαλισμό, στην ουσία αναδύεται συνεχώς ένας αρκετά υπαρξιακού τύπου ρεαλισμός: δεδομένης της ανθρώπινης φύσης, πώς γίνεται να διασφαλίσουμε ότι ένα άτομο με υπερδυνάμεις δεν θα υπερβεί τα όρια και δεν θα αποτελέσει απειλή για το ανθρώπινο είδος;

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime.

«Heartstopper»

Υπάρχουν κάποιες σειρές που έρχονται από το πουθενά, υπάγονται στο teenage drama και ξαφνικά όλοι μιλούν για αυτές. Στην περίπτωση του «Heartstopper» εμπιστευόμαστε τους πολλούς γιατί είναι απλά υπέροχο. Τόσο ήσυχο, κυλάει σαν νεράκι και σκορπάει μια γλυκιά αίσθηση εντελώς εθιστική.

Η ιστορία δύο αγοριών που ήρθαν κοντά, και ένιωσαν όμορφα ο ένας πλάι στον άλλο. Το ένα γκέι, το άλλο να ανακαλύπτει τώρα τον εαυτό του, τις προτιμήσεις του, τους φίλους του. Όλα συμβαίνουν όμορφα, χωρίς δράματα αλλά διαθέτοντας το δραματικό στοιχείο. Τρομερή χημεία, απίστευτες μούρες και συναισθήματα που σε όλους μας κάτι θυμίζουν. Τέτοιες ιστορίες έχουμε ανάγκη, που ξαλαφρώνουν την κατήφεια μας. Τέτοιες μανάδες θέλουμε- σαν την ηρωίδα που υποδύεται σε guest εμφάνιση η Ολίβια Κόλμαν-, που ζητάνε συγγνώμη όταν ο γιος τους ανοίγεται για την σεξουαλική του ταυτότητα. «Συγγνώμη αν σε έκανα ποτέ να νιώσεις ότι δεν μπορεί να μου μιλήσεις».

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

«Ms Marvel»

Από τις πλέον αναμενόμενες σειρές του σύμπαντος της Marvel, η σειρά «Ms Marvel» έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η Kamala Khan (Ιμάν Βελάνι), μία έφηβη Αμερικανίδα πακιστανικής καταγωγής η οποία είναι μεγάλη θαυμάστρια των υπερηρώων. Είναι λίγο καθαρματάκι, μεγαλώνει σε ένα αρκετά περιοριστικό περιβάλλον και περιέργως αποκτά δυνάμεις.

Ένα στοιχείo που κάνει την Kamala αρκετά διαφορετική- πέρα από το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία έφηβη- είναι σίγουρα η θρησκεία της, καθώς είναι μουσουλμάνα. Χωρίς να κρύβει την θρησκευτική και πολιτισμική της κληρονομιά, ο χαρακτήρας της ηρωίδας της σειράς είναι ένα κράμα πολλών στοιχείων και αυτό την κάνει από ενδιαφέρουσα ως ρεαλιστική. Απλά τυγχάνει να έχει δυνάμεις.

Από ό,τι έχουμε δει ως τώρα πρόκειται για μια ανάλαφρη σειρά με έντονο το κωμικό στοιχείο, που αναπόφευκτα είναι πιο κοντά στο νεανικό κοινό. Βλέπεται όμως ευχάριστα από όλους. Παίρνει τον χρόνο της, «χτίζει» την ιστορία και το ενδιαφέρον για να σε κάνει να θέλεις να δεις λίγο ακόμα από τις περιπέτειες και τα μπλεξίματα της Kamala. Για την ώρα είναι περισσότερο μια ιστορία ενηλικίωσης, παρά μια σειρά με υπερήρωες. Και της πάει.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+.

Πηγή: ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗ- ivard@naftemporiki.gr

About the Author

Σχετικά άρθρα