Οι ταινίες της εβδομάδας 23/06/22

Δυναμικά με μουσική rock ‘n roll από τον απόλυτο σταρ, Elvis Presley να μαγεύει από την μεγάλη οθόνη, έφτασε αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Elvis

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Ηθοποιοί: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Ξαβιέ Σάμιουελ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ντάκρι Μοντγκόμερι, Λίον Φορντ, Κέιτ Μάλβανι, Γκάρεθ Ντέιβις, Τσαρλς Γκράουντς, Τζος ΜακΚόνβιλ, Άνταμ Νταν

Η ιστορία του Elvis (Όστιν Μπάτλερ) μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Priscilla Presley (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone)

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον
Ηθοποιοί: Ίθαν Χοκ, Μέισον Τέιμς, Μάντελεν ΜακΓκρο, Τζέρεμι Ντέιβις, Τζέιμς Ράνσον

Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο Φίνεϊ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Αγέλη Προβάτων (Pack of Sheep)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Βαλαής, Βιβή Πέτση, Δήμητρα Κούζα, Armando Dauti, Ντίνος Ποντικόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Κατερίνα Ρουσιάκη, Μηνάς Μαθέας
Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas)

Σκηνοθεσία: Μάικ Φίγκις
Ηθοποιοί: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Βαλέρια Γκολίνο, Τζούλιαν Σαντς,  Στίβεν Γουέμπερ, Κάρεϊ Λόουελ, Μαρίσκα Χάργκιταϊ, Εντ Λάουτερ, Ντάνι Χιούστον, Λόρι Μέτκαλφ, Ζάντερ Μπέρκελεϊ, Άλμπερτ Χέντερσον, Ρίτσαρντ Λιούις, Έμιλι Πρόκτερ, Τόμας Κόπατς, Φρενς Στιούαρτ, Τζούλιαν Λένον

Ο Μπεν Σάντερσον είναι αλκοολικός σεναριογράφος του Χόλυγουντ που έχει χάσει τη δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους του. Χωρίς να του μένει τίποτα για να ζήσει, κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Ένα πρωί, καθώς οδηγεί μεθυσμένος από το σπίτι του στο Λος Άντζελες μέχρι το Λας Βέγκας παραλίγο να χτυπήσει μια γυναίκα, τη Σέρα, η οποία γίνεται έξαλλη και απομακρύνεται.

Τη δεύτερη μέρα του στο Λας Βέγκας, ο Μπεν ψάχνει να βρει τη Σέρα, και όταν την βρίσκει της προσφέρει 500 δολάρια για να έρθει στο δωμάτιό του για μια ώρα. Η Σέρα συμφωνεί, αλλά ο Μπεν της ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί της. Αντ ’αυτού, μιλούν και αναπτύσσουν μια σχέση. Τότε η Σέρα καλεί τον Μπεν να μετακομίσει στο διαμέρισμά της και αυτός της δίνει εντολή να μην του ζητήσει ποτέ να σταματήσει να πίνει. Η Σέρα από την πλευρά της ζητά από τον Μπεν να μην επικρίνει το επάγγελμά της και εκείνος συμφωνεί.

About the Author

Σχετικά άρθρα