Top Gun: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία

H τεράστια κινηματογραφική επιτυχία των 80s, Top Gun, είναι μια ταινία εμπνευσμένη από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό California το 1983 και περιέγραφε τη ζωή στο Top Gun School του αμερικανικού Ναυτικού.

 

Ο παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών Jerry Bruckheimer έπεισε τον Tom Cruise να πρωταγωνιστήσει στέλνοντάς τον σε μια χαλαρή αποστολή με τους πιλότους του αμερικανικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της οποίας κατενθουσιάστηκε και τον πήρε αμέσως τηλέφωνο να αποδεχτεί την πρότασή του.

 

Το ρόλο του Maverick απέρριψαν, μεταξύ άλλων, οι Patrick Swayze, Emilio Estevez, Nicolas Cage, John Cusack, Matthew Broderick, Sean Penn και Michael J. Fox. Ούτε ο Val Kilmer “ψηνόταν” ιδιαίτερα να παίξει στο Top Gun και αναγκάστηκε να το κάνει λόγω προηγού,ενων συμβατικών υποχρεώσεων. Πλέον, βέβαια, θεωρείται πως ο ρόλος του είναι ένας από τους εμβληματικότερους της καριέρας του.

 

Μεταξύ τους οι δυο πρωταγωνιστές δεν είχαν και πολλά πολλά, ώστε να κρατιέται ζωντανή αυτή η ένταση που έπρεπε να βγαίνει στην μεγάλη οθόνη. Επίσης, ο Tom Cruise στα διαλείμματα των γυρισμάτων δεν έκανε παρέα με τους υπόλοιπους ηθοποιούς, ώστε να παραμένει in character. O ρόλος της Kelly McGillis βασίστηκε σε πραγματικό πρόσωπο και συγκεκριμένα στην Christine Fox, μια εργαζόμενη στο αμερικανικό ναυτικό που χωρίς να είναι στρατιωτικός κατάφερε να ανέλθει στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, φτάνοντας μάλιστα στη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού, από όπου και πήρε σύνταξη το 2014.

Δεν ξέρουμε τι ύψος είχε η Christine Fox, η McGillis πάντως ήταν 1,78 και ο Tom Cruise 1,70, οπότε έπρεπε σε κάθε κοινή σκηνή τους ο Tom να φοράει παπούτσια με πάτους. Ο σκηνοθέτης Tony Scott και οι παραγωγοί της ταινίας εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με το τραγούδι Take My Breath Away που αποφάσισαν να αυξήσουν τις ρομαντικές σκηνές της ταινίας, απλά και μόνο για να ακούγεται κατά τη διάρκειά τους.

About the Author

Σχετικά άρθρα