Τα (πάρα πολλά) χρήματα αποκαλύπτουν το χαρακτήρα

Λένε – και λέμε – συχνά ότι “Τα λεφτά χαλάνε τον άνθρωπο” κι ότι “Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία” . Αυτές είναι απλά υποπεριπτώσεις της μεγάλης αλήθειας ότι “Τα λεφτά -δηλαδή η εξουσία – αποκαλύπτουν το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου”. Ακριβώς το ίδιο μπορείτε να διαπιστώσετε κάνοντας ένα καλό μεθύσι.

Ο Bill Gates έγινε δισεκατομμυριούχος, σε ηλικία 31 ετών (ο νεότερος στην ιστορία έως τότε) και σήμερα είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος της γης με περιουσία 128,5 δισ. δολαρίων.  Δεν παλεύει να βγάλει περισσότερα λεφτά, δεν βλέπει τα παιδιά του στα ταμπλόιντ και μάλιστα, με την πρώην σύζυγό του Μελίντα, έχουν δεσμευτεί ότι θα δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους μέσω του Giving Pledge.

Ο ίδιος λέει πως η πρώτη μεγάλη υπερβολή ήταν η αγορά μίας Porsche 911, αν και σήμερα έχει μια συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα. Η κατοικία του στην Ουάσιγκτον είναι  6.000 τ.μ. , χρειάστηκε επτά χρόνια και 63 εκατ. δολάρια για να χτιστεί και υπολογίζεται ότι αξίζει 125 εκατ. δολάρια σήμερα, σύμφωνα με το Business Insider. Το σπίτι έχει διαθέτει έξι κουζίνες, 24 μπάνια, γκαράζ για 23 αυτοκίνητα, αίθουσα τραμπολίνου, αίθουσα προβολών 20 θέσεων και πισίνα. Στη 200 τ.μ. βιβλιοθήκη, ο Bill Gates περνά αρκετό χρόνο και φυλά εκεί  χειρόγραφο του Leonardo da Vinci που αγόρασε σε δημοπρασία αντί 30 εκατ. δολαρίων το 1994.

Εκτός από την κατοικία της Ουάσιγκτον, ο Gates έχει επίσης ένα εξοχικό ράντσο στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα, με μια έπαυλη 1.200 τ.μ. Το ακίνητο, για το οποίο λέγεται ότι πλήρωσε 27 εκατ. δολάρια, βρίσκεται σε μία δημοφιλή περιοχή στους κύκλους των εύπορων ιππέων της Αμερικής. Η κόρη του, Jennifer, ασχολείται με τα άλογα και εκείνος αγόρασε το ράντσο για να στηρίξει αυτό το πάθος της. Ο Gates έχει επενδύσει σημαντικά στη γη και τα ακίνητα και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, έχει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια με άλογα και καλλιέργειες, το οποίο αγόρασε αντί 18 εκατ. δολαρίων  αλλά και ένα παραθαλάσσιο σπίτι αξίας 43 εκατ. δολαρίων με έξι υπνοδωμάτια και πισίνα, στο Ντελ Μαρ της Καλιφόρνια.

Ο Gates μετακινείται με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο Bombardier BD-700 Global Express το οποίο κοστίζει 40 εκατ. δολάρια και μπορεί να μεταφέρει έως 19 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, του αρέσει να παίζει τένις και να κάνει σκι, να παίζει μπριτζ και να διαβάζει πολύ, δεν του αρέσει να πηγαίνει για ψώνια και να ξοδεύει υπερβολικά για ρούχα, ενώ συνηθίζει να πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ, ακόμα και όταν άλλοι προσφέρονται να το κάνουν.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πώς θα ήταν η ζωή μου εάν είχα 128 δις δολλάρια περιουσία…

 

About the Author

Σχετικά άρθρα