Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο;

Αν νομίζατε ότι το φυσικό στέγνωμα είναι το καλύτερο… ξανασκεφτείτε το.

Η πρώτη σκέψη όλων είναι πως ότι συμβαίνει φυσικά είναι και το καλύτερο, κάτι που λογικά θα ισχύει και με το στέγνωμα των μαλλιών. Λουζόμαστε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να παρέμβουμε. Στην πραγματικότητα, όμως, το στέγνωμα με πιστολάκι, αν χρησιμοποιηθεί με σωστή τεχνική και απόσταση, είναι καλύτερο για τα μαλλιά.

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε πρέσα ισιώματος κάθε μέρα

Πώς γίνεται αυτό; Σκεφτείτε ότι κάθε τρίχα από τα μαλλιά μας, στην πραγματικότητα είναι ένας σωλήνας με εσωτερικό φλοιό και ένα προστατευτικό εξωτερικό στρώμα, τα οποία συνδέονται με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως η κερατίνη. Όταν το εξωτερικό στρώμα της τρίχας είναι ανέπαφο, τα μαλλιά είναι γυαλιστερά, χωρίς την τάση να σπάνε. Η πολλή θερμότητα μπορεί να φθείρει την εξωτερική επιφάνεια, παγιδεύοντας νερό μέσα στο φλοιό και προκαλώντας κάτι σαν… βρασμό του.

Ενώ, όμως, η θερμότητα από ένα πιστολάκι μπορεί να κάνει κακό, η σωστή χρήση του με τη σωστή απόσταση από τα μαλλιά και θερμοκρασία, μπορεί τελικά να κάνει λιγότερη ζημιά, ακόμη και από το να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν μόνα τους. Κι ο λόγος είναι πως τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα κι όσο περισσότερο τα αφήνουμε βρεγμένα, τόσο οι τρίχες διογκώνονται και γίνονται εύθραυστες. Κι όσο περισσότερο διογκώνονται (π.χ. αν τα αφήσουμε για 2 ώρες βρεγμένα), τόσο περισσότερη πίεση ασκείται στις ευαίσθητες πρωτεΐνες, οδηγώντας σε μεγαλύτερη φθορά.

Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη λύση; Αφήστε για λίγη ώρα τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά κι έπειτα χρησιμοποιήστε πιστολάκι στον δροσερό αέρα, κρατώντας το περίπου 15 εκατοστά μακριά και κουνώντας το συνεχώς.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα