«Bruised»: Παγκόσμια επιτυχία του Hercules Film Fund με πρωταγωνίστρια τη Χάλι Μπέρι

Μία ηθοποιός που δεν έχει μάθει να συμβιβάζεται και πλέον παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως σκηνοθέτης, όπως η Χάλι Μπέρι, και δύο παραγωγοί με δύναμη και τόλμη –ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και ο Τέρι Ντούγκας με το Hercules Film Fund- είναι αρκετοί για τη συνταγή της επιτυχίας του «Bruised», δηλαδή της πολυσυζητημένης ταινίας, που έκανε ήδη πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2020 και μόλις άρχισε να προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix.

 

Πρόκειται για μια οραματική ταινία, που εμπνέεται από την ιστορία της Τζάκι Τζάστις, την οποία ερμηνεύει η Χάλι Μπέρι, μιας μαχήτριας πολεμικών τεχνών που, εκτός από τις μάχες στο ρινγκ, δίνει τη μάχη της ζωής της, για να κερδίσει και πάλι τον 6χρονο γιο της, Μάνι, τον οποίο είχε δώσει για υιοθεσία. Έτσι, μαζί με την ψυχική δύναμη που βρίσκει, για ν’ αντέξει τα απανωτά χτυπήματα στο ριγκ η Τζάκι που, όπως λέει το όνομά της, ξέρει από δικαιοσύνη, πρέπει να παλέψει για την πιο αληθινή αγάπη της ζωής της -τον ίδιο της γιο.

Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης, εκ των παραγωγών της ταινίας

Σημαντικό ρόλο στο σημείο αυτό θα παίξει ο παράνομος αγώνας που καλείται να δώσει εναντίον μιας κορυφαίας αθλήτριας ΜΜΑ, πολύ καθοριστικός για τη συνέχεια, καθώς θα τραβήξει την προσοχή ενός παραγωγού πάλης, ο οποίος της υπόσχεται μια ζωή πίσω στο ρινγκ. Έτσι, υπό τους ήχους κομματιών από την… αχτύπητη επίσης Η.Ε.R και την κορυφαία Cardi B. η Τζάστις-Χάλι Μπέρι θα δείξει ότι έχει τσαγανό και ότι μπορεί να διεκδικεί τις πιο κορυφαίες μάχες ζωής, κλέβοντας τις εντυπώσεις και κατακτώντας το κοινό, που έχει φέρει την ταινία στις πρώτες θέσεις της δεκάδας.

Ειδικά στην Ελλάδα, το «Bruised» των Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκας δείχνει να κατακτά την κορυφή του Netflix από τις πρώτες μέρες της προβολής του.

Η ταινία έχει ήδη συζητηθεί από τα αμερικανικά μέσα, που αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η ιστορία της Τζάκι, σε σενάριο της Μισέλ Ροζενφαρμπ, δεν ήταν αληθινή, αφού εμπνέεται από ανάλογες ιστορίες Αφροαμερικανίδων, οι οποίες διεκδίκησαν τον δικό τους ρόλο σε χώρους φτιαγμένους κυρίως για ανδρες. Ειδικά η Χάλι Μπέρι, που έδειξε να ενθουσιάζεται με αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα της ταινίας και μάλιστα την εποχή του «Black Lives Matter» και #metoo, αλλά με τις απαραίτητα ξεσηκωτικές δόσεις δράσης, είχε πει στα ξένα media ότι χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για τον ρόλο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την εκπληκτική ερμηνεία της στον «Χορό των Τεράτων», που ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που ανέβηκε στη σκηνή για να αναλάβει το χρυσό αγαλματίδιο, δείχνει πραγματικά αγνώριστη στην ταινία, καθώς δεν φοβήθηκε, για τις ανάγκες του ρόλου, να εκτεθεί χωρίς μακιγιάζ και με αλλοιωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπο.

Κυρίως, όμως, ταυτίστηκε με την ιστορία αυτής της αποφασιστικής μαχήτριας: «Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να περιθωριοποιείσαι ως μαύρη γυναίκα, όπως ξέρω και τον φόβο, το πάθος για εκδίκηση, αλλά και για τη ματαίωση που μπορεί να νιώθεις ακριβώς εξαιτίας αυτού» έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times.

«Και αυτό που προσπάθησα με αυτή την ταινία, είναι να μετουσιώσω όλα αυτά που έχω βιώσει και που γνωρίζω από πρώτο χέρι σε δημιουργική δύναμη. Στόχος μου ήταν να φτιάξω έναν χαρακτήρα, που δεν θα ήταν μόνο πραγματικός, αλλά που θα απηχούσε όλες τις ιδιαιτερότητες των γυναικών διαφορετικών φυλών και χρώματος» έλεγε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να αφοσιωνόμαστε απόλυτα στον στόχο μας και δίνουμε το παν.

Εκτός από τη Χάλι Μπέρι, στην ταινία παραγωγής, μεταξύ άλλων, των Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκας, πρωταγωνιστούν οι Άνταν Κάντο, Σάμιερ Άντερσον, Άντριαν Λένοξ, Σίλα Άτιμ και Στίβεν Μακίνλεϊ Χέντερσον.

Δείτε φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη της ταινίας στο «κόκκινο χαλί»

berry__1_berry__3_ berry__4_ 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα