Το Tripadvisor κατατάσσει την Ελλάδα στα καλύτερα μέρη για επίσκεψη το 2023

Το Tripadvisor έχει κατατάξει την Ελλάδα ως ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη το 2023. Αρκετές τοποθεσίες στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί στις κατατάξεις που έχει καταρτίσει ο ταξιδιωτικός ιστότοπος.

Το Tripadvisor επαίνεσε την Ελλάδα για τον πολιτισμό, την κουζίνα και τη φυσική ομορφιά της. Πολλές τοποθεσίες στην Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Αθήνα, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη είχαν καλές επιδόσεις στην κατάταξη της ιστοσελίδας.

«Κάθε χρόνο, βραβεύουμε τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πράγματα που πρέπει να κάνουν σε όλο τον κόσμο, με βάση κριτικές και αξιολογήσεις που έχουν συλλεχθεί τους τελευταίους 12 μήνες», λέει ο ιστότοπος του Tripadvisor , «Έτσι, η επιλογή των ταξιδιωτών μας “Οι καλύτεροι νικητές” αποφασίζονται από εσάς: πραγματικοί ταξιδιώτες από παντού, που μοιράζονται πραγματικές απόψεις και ιστορίες».

«Οι νικητές του 2023 είναι μια γιορτή για όλα όσα κάναμε πέρυσι—όλα τα μέρη που ανακαλύψαμε και όλες τις φορές που μόλις είπαμε «ναι» σε νέες περιπέτειες», ανέφερε επίσης ο ταξιδιωτικός ιστότοπος για τα βραβεία Traveller’s Choice 2023.

Αρκετοί ελληνικοί προορισμοί κατατάχθηκαν ψηλά στις λίστες βραβείων, αντανακλώντας τη διαρκή ελκυστικότητα της Ελλάδας σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Κρήτη

Η Κρήτη ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές της Ελλάδας για το Tripadvisor φέτος. Κατατάχθηκε ως ο έβδομος πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο και ο τέταρτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη φέτος.

Το Tripadvisor περιέγραψε το διάσημο ελληνικό νησί ως «μεσογειακό κόσμημα» και όχι χωρίς λόγο. Η Κρήτη φημίζεται για την ιστορία και τον πολιτισμό της, με εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσός και λιγότερο γνωστά ιστορικά θαύματα όπως τα ερείπια της Απτέρας που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Τα γοητευτικά αστικά κέντρα της Κρήτης αξίζει επίσης να επισκεφθείτε. Το Tripadvisor προτείνει «Το Παλιό Ενετικό Λιμάνι της πόλης των Χανίων ή τα φρούρια και τα μοναστήρια του Ρεθύμνου».

Τα γαστρονομικά αξιοθέατα της Κρήτης εξυμνήθηκαν με παρόμοιο τρόπο από το Tripadvisor. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα, η Κρήτη είναι ο δεύτερος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, κατατάσσεται αμέσως μετά τη Ρώμη.

Αθήνα

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έφτασε και φέτος στα βραβεία Tripadvisor Traveller’s Choice Awards και κατέλαβε την τρίτη θέση στον κόσμο για τον πολιτισμό.

Η Αθήνα είναι βουτηγμένη σε χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τοποθεσίες όπως ο διαχρονικός Παρθενώνας , ένα από τα πιο εμβληματικά και ανθεκτικά κτίρια του κόσμου.

Αρκετές γαστρονομικές εκδρομές έχουν υψηλή βαθμολογία στον ιστότοπο του Tripadvisor, όπου προτείνονται κοκτέιλ μπαρ, χώροι γευσιγνωσίας κρασιού και κλαμπ για όσους αναζητούν ποιοτική νυχτερινή ζωή.

Ζάκυνθος

Οι χρήστες του Tripadvisor βαθμολόγησαν τη  Ζάκυνθο , ένα από τα νησιά του Ιονίου , πολύ για τη φυσική ομορφιά της. Η Ζάκυνθος κατατάχθηκε ως ο δέκατος έβδομος καλύτερος φυσικός προορισμός.

Η περιγραφή του Tripadvisor για τη Ζάκυνθο λέει: «Τα νερά είναι πιο γαλάζια, η άμμος είναι μεταξένια και λεία. Όλα φαίνονται σαν Photoshop. Αλλά αυτό είναι απλώς η Μητέρα Φύση, σε όλη της την παρθένα δόξα».

Ρόδος

Η Ρόδος μπήκε στην κατάταξη ως ο δωδέκατος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη. Είναι το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα και φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες της.

Ο κόλπος Anthony Quinn είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες και μια από τις πιο όμορφες. Πήρε το όνομά του από τον ηθοποιό Anthony Quinn , ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία The Guns of Navarone , η οποία γυρίστηκε σε τοποθεσία στη Ρόδο.

Θήρα

Τελευταία αλλά όχι ασήμαντη είναι η Σαντορίνη , η οποία έφτασε στα βραβεία Traveller’s Choice του Tripadvisor ως ο δέκατος πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης.

Το Tripadvisor έχει αναδείξει το κατεξοχήν ελληνικό αρχιτεκτονικό του στυλ ως ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού: «Σπίτια σε χρώμα καραμέλα σκαλισμένα σε γκρεμούς, ζαφείρια νερά, αστραφτερά λευκά κτίρια με μισές σφαίρες στο χρώμα ενός θυελλώδους ουρανού».

 

About the Author

Σχετικά άρθρα