Paris Haute Couture 2023: Σάλος με τις δημιουργίες του οίκου Schiaparelli με κεφαλές ζώων

Ξεκίνησε η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού με τα πιο διάσημα supermodels στην πρώτη γραμμή, όπως η Irina Shayk, η Naomi Campbell και η Shalom Harlow.

Η Haute Couture συλλογή που σχεδίασε ο Daniel Roseberry για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, ονομάστηκε «Inferno» («Κόλαση») και εμπνεύστηκε από την Θεία Κωμωδία του Δάντη, ένα επικό, αφηγηματικό ποίημα που χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Ολόκληρο το έργο είναι μια αλληγορία γεμάτη συμβολισμούς που δημιουργεί στον αναγνώστη τρομερές εικόνες.

Όταν ο σχεδιαστής ξαναδιάβασε το επικό ποίημα, ανακάλυψε κάτι καινούριο και δημιούργησε μια αλληγορική συλλογή που δίχασε κοινό και κριτικούς και ξεσήκωσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι τον υποστήριξαν και άλλοι θεώρησαν τις δημιουργίες που είχαν πάνω τους τοποθετημένα κεφάλια ζώων από οικολογική γούνα ως μια κίνηση που περνάει «λάθος μήνυμα» και ξεπερνάει τα όρια.

Η Sharlom Harlow εμφανίστηκε φορώντας ένα μακρύ εφαρμοστό στράπλες φόρεμα από οικολογική γούνα με ένα κεφάλι λευκής τίγρη στην περιοχή του στήθους.

Η Irina Shayk από την άλλη περπάτησε στην πασαρέλα με ένα μαύρο μάξι βελούδινο φόρεμα με ένα μεγαλειώδες κεφάλι λιονταριού με χτενισμένη χαίτη που δείχνει τους κυνόδοντές του στον έναν ώμο. Την ίδια δημιουργία επέλεξε και η Kylie Jenner, η οποια κάθισε στις πρώτες σειρές με την Doja Cat, η οποία ήταν ντυμένη στα κόκκινα με το κεφάλι και τα χέρια της να είναι (κυριολεκτικά) καλυμμένα με κόκκινα στρας.

Παράλληλα, η Naomi Campbell φόρεσε μια ολόμαυρη γούνα που στο πάνω μέρος είχε τοποθετημένο το κεφάλι μιας μαύρης λύκαινας με πορτοκαλί μάτια.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα