Σπιτικά μπιφτέκια στο φούρνο για απόλαυση χωρίς ενοχές

Συνταγή για ζουμερά μαμαδίστικα μπιφτέκια.

Υλικά:

350 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος

350 γρ. κιμάς, χοιρινός

200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. γάλα

10 γρ. ρίγανη

50 γρ. χυμός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα υδαρές μείγμα.

Παράλληλα, φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις τον ξεπαγωμένο κιμά, αναμειγνύοντας μοσχάρι και χοιρινό. Τον αφήνεις στην άκρη.

Περιχύνεις το μείγμα από το μπλέντερ στο μπολ με τον κιμά και προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπεράκι

Με τα γαντάκια σου, πλάθεις τον κιμά και σχηματίζεις στρογγυλά μπιφτέκια.

Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 40 περίπου λεπτά.

Συνοδεύεις με ρίζες ή πατάτες και απολαμβάνεις!

About the Author

Σχετικά άρθρα