ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΛΕΜΟΝΑΔΕΣ!

Αν θέλουμε λοιπόν να φτιάξουμε την κλασική συνταγή της συμπυκνωμένης λεμονάδας, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα χρειαστεί να βάλουμε ζάχαρη, διότι αυτή είναι που συντηρεί το μείγμα για 2 έως 3 μήνες. Την φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και όταν θέλουμε να την απολαύσουμε την αραιώνουμε 1:1 με κρύο νερό, προσθέτουμε παγάκια, φέτες λεμονιού, δυόσμο ή τζίντζερ και αναφωνούμε: στην υγειά σου καλοκαίρι!

Υλικά:

  • 500 ml χυμό λεμονιού
  • 500 γρ ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 200ml νερό
  • φλούδα ακέρωτου, βιολογικού κατά προτίμηση, λεμονιού,
  • λίγο τζίντζερ σε φλοίδες , προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα και λιώνουμε μέσα την ζάχαρη, προσθέτοντας την φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει λίγο παραπάνω για να γίνει αραιό σιρόπι. Μόλις βράσει ρίχνουμε αν θέλουμε στο σιρόπι τις φλοίδες του τζίντζερ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ενώνουμε με τον φρεσκοστυμμένο χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και πριν μεταγγίσουμε στο βάζο φύλαξης, στραγγίζουμε με μια λεπτή σίτα. Πανεύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει την βάση για όλων των ειδών τους αυτοσχεδιασμούς, όπως να την αραιώσουμε με ανθρακούχο νερό, να της προσθέσουμε κάποιο λικέρ, άλλα φρούτα ή ακόμα και λίγες σταγόνες γρεναδίνη για να γίνει ροζ.

Πολύς κόσμος όμως δεν αγαπάει τόσο την ζάχαρη και προτιμά να φτιάξει το σιρόπι με μέλι. Απλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το μέλι έχει αρκετά χαρακτηριστική γεύση και θα την προσφέρει στο τελικό αποτέλεσμα της λεμονάδας μας. Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια ωραία συνταγή, αρκετά πιο υγιεινή από την κλασική. Το μέλι βέβαια τις έχει κι αυτό τις θερμιδούλες του, αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο από την ζάχαρη.

Λεμονάδα με ροδάκινα

Γιατί να όμως να μείνουμε κολλημένοι στα ίδια, όταν μπορούμε να γίνουμε πολύ πιο δημιουργικοί χωρίς να βάλουμε καθόλου έξτρα κόπο στον εαυτό μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν μια λεμονάδα με ροδάκινα που όσοι την δοκιμάσουν απλά θα ξετρελαθούν! Το άρωμα και το χρώμα των ροδάκινων, θα απογειώσει την κλασική μας λεμονάδα με έναν τρόπο καταπληκτικό. Να πως: Ακολουθώντας πιστά την παραπάνω συνταγή βράζουμε μέσα στο σιρόπι και τέσσερα ροδάκινα με την φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους. Όταν θα έχουν μαλακώσει τελείως θα τα πιέσουμε με το εξάρτημα για τον πουρέ και όταν πια το σιρόπι μας θα φαίνεται δεμένο, θα περάσουμε το μείγμα από σίτα, πιέζοντας για να πάρουμε όλη την μυρωδάτη ουσία του. Ακολουθούμε τα υπόλοιπα βήματα όπως και παραπάνω και απολαμβάνουμε!

Εξωτική πανδαισία με μάνγκο και ανανά

Αφού λοιπόν βρήκαμε το κόλπο για να εμπλουτίζουμε την γεύση της κλασικής μας λεμονάδας, γιατί να μην φτιάξουμε κάτι το εξωτικό που θα σερβίρουμε σε μικρούς και μεγάλους στην βεράντα ή στην αυλή μας κάθε καλοκαιρινό απόγευμα; Θα χρησιμοποιήσουμε έναν ώριμο ανανά και ένα ώριμο μάνγκο. Θα πάρουμε μια γενναία ποσότητα από το κάθε ένα φρούτο και θα τα πολτοποιήσουμε παρέα στην κουζονομηχανή μας. Θα τα βράσουμε στο σιρόπι μας με το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και θα περάσουμε από σίτα, πριν ενώσουμε το υπέροχο αυτό σιρόπι με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με χοντροκομμένα κομμάτια μάνγκο και ανανά, πάγο και ροδέλες λεμονιού.

Λεμονάδα με φράουλες χωρίς βράσιμο

Μπορεί λοιπόν να θέλουμε να φτιάξουμε κάτι πιο ευφάνταστο, αλλά να μην επιθυμούμε όλη αυτή την διαδικασία του βρασίματος και του σιροπιού. Υπάρχει τρόπος να γίνουν όλα πιο εύκολα; Ναι, υπάρχει μας λέει ο δημιουργός της παρακάτω συνταγής. Αλέθει στο μούλτι 500γρ φράουλες, με τον χυμό ενός λάιμ, ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού. Βάζει το μείγμα σε μια κανάτα γεμάτη με παγάκια, και προσθέτει τα κομμάτια ενός λεμονιού με την φλούδα και μερικές χοντροκομμένες φράουλες. Εμείς θα βάζαμε και μια δόση αλκοόλ σε κάθε ποτήρι.

About the Author

Σχετικά άρθρα