Νεπάλ: Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τα αεροπλάνα -19 δυστυχήματα σε 10 χρόνια

Όταν πτήση της Tara Air συνετρίβη σε βουνό των Ιμαλαΐων σε ύψος περίπου 14.500 ποδιών την Κυριακή, ήταν το 19ο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ σε 10 χρόνια και το 10ο θανατηφόρο κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Aviation Safety Network.

Και ενώ οι αρχές διερευνούν τι ακριβώς συνέβη, περιμένοντας απαντήσεις από το μαύρο κουτί, που ανασύρθηκε την Τρίτη, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο CNN, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι παράμετροι, όπως οι ασταθείς καιρικές συνθήκες, η χαμηλή ορατότητα και η ορεινή τοπογραφία ενισχύουν τη φήμη του Νεπάλ ως ένα επικίνδυνο μέρος για αεροπλάνα.

Στην περίπτωση αυτής της μοιραίας πτήσης, ο κακός καιρός έπαιξε ρόλο, δήλωσε στο CNN ο Binod B.K., αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ. Η πρόγνωση του καιρού για την περιοχή την στιγμή της πτήσης, ήταν «γενικά συννεφιασμένος με σύντομες καταιγίδες».

Το αεροπλάνο της Tara Air απογειώθηκε το πρωί της Κυριακής από την πόλη Ποκάρα, στο κεντρικό Νεπάλ, και βρισκόταν περίπου στα μισά της πτήσης του, διάρκειας 25 λεπτών, προς τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Τζόμσον, όταν έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου, ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

About the Author

Σχετικά άρθρα