Πόλο γυναικών: Κυπελλούχος Ευρώπης ο Εθνικός, κατέκτησε το LEN Trophy

Η ομάδα γυναικών πόλο του Εθνικού επέστρεψε στην κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων, καθώς νίκησε και στον δεύτερο τελικό την Ντουναϊβάρος και «σήκωσε» το LEN Trophy.

Μετά το 12-8 του πρώτου τελικού κόντρα στην ουγγρική ομάδα, οι παίκτριες της Αντιγόνης Ρουμπέση επικράτησαν και στη δεύτερη αναμέτρηση, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», με 14-9 και «σφράγισαν» την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Εθνικός αναδεικνύεται κυπελλούχος Ευρώπης- η πρώτη ήταν το 2010- και έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που έχει στη συλλογή της δύο LEN Trophy. Αυτό είναι το 14ο τρόπαιο της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις πόλο γυναικών.

Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτριες του Εθνικού δεν άφησαν περιθώριο στις αντιπάλους τους. Προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 8-4 στο ημίχρονο. Η Ντουναϊσβάρος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Εθνικός έφτασε στη νίκη με 14-9 και αμέσως ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τροπαίου.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα