HoYeon Jung: Το αξεσουάρ μαλλιών-φόρος τιμής στην κορεάτικη καταγωγή της που φόρεσε στα SAG Awards

Η HoYeon Jung είναι ένα από τα αγαπημένα μας girl crushes (ήταν στο εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου της αμερικανικής Vogue) και μέσα στους μεγάλους νικητές των SAG Awards 2022.

Η νεαρή ηθοποιός – που ομολογουμένως ως μοντέλο την έχουμε δει να περπατά στις πασαρέλες για μεγάλους οίκους όπως Chanel, Bottega Veneta, Louis Vuitton κλπ- αυτή τη φορά, κέρδισε το πρώτο της μεγάλο βραβείο ως η καλύτερη γυναίκα ηθοποιός σε δραματική σειρά για τον ρόλο της Kang Sae-byeok – ή 067 – στο Squid Game του Netflix, πραγματοποιώντας- όπως ήταν αναμενόμενο- μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του θεσμού.

Δεν είμαστε εδώ, όμως για να σου μιλήσουμε για το Louis Vuitton φόρεμά της και το πραγματικά elegant beauty look της, αλλά για την πιο όμορφη λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στην εμφάνισή της- και πιο συγκεκριμένα στα μαλλιά της- που ακούει στο όνομα daenggi. Κάνε zoom στην πλεξούδα της και στα εξηγώ όλα παρακάτω…

Τι ήταν το daenggi/ danggi/ Daeng Gi που φόρεσε στα μαλλιά της η HoYeon Jung στα φετινά SAG Awards;

Γι’ αυτή την εμφάνισή της η HoYeon Jung με τη βοήθεια της hairstylist Jenny Cho επέλεξε να πιάσει τα μαλλιά της σε μία chic sleek πλεξούδα με βαθιά χωρίστρα στη μέση, ενώ η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν η κορδέλα που επέλεξε να τυλίξει στις άκρες της, εμπνευσμένη από την παράδοση της Κορέας, δημιουργώντας μία μοντέρνα εκδοχή των κομψών παραδοσιακών κορεάτικων χτενισμάτων με daenggi.

Κάπου εδώ να σου συστήσω το daenggi aka ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών και  κλασικά στυλ χτενίσματος στην Κορέα που χρησιμοποιούν για να δέσουν και να «στολίσουν» τις πλεξούδες τους οι Κορεάτισσες εδώ και αιώνες. Στην ουσία πρόκειται για μία μεγάλη κορδέλα από ύφασμα με κεντητά, συνήθως, στοιχεία πάνω της.

Μάλιστα, υπάρχουν διάφοροι τύποι daenggi που ποικίλλουν σε μήκος και πλάτος, ανάλογα με το σκοπό (για τελετουργίες, την καθημερινή ζωή κλπ), την ηλικία και την κοινωνική θέση και τάξη (όπως τα maegae daenggi, doturak daenggi, deurim daenggi, jebiburi daenggi, doturank daenggi, jjok daenggi κλπ), προσθέτοντας, παράλληλα, ένα διαφορετικό στοιχείο ομορφιάς στις εμφανίσεις τους. 2 σε 1.

Για παράδειγμα, στο παρελθόν, όλες οι ανύπαντρες γυναίκες είχαν μακριά μαλλιά και αφού τα έκαναν πλεξούδα στο πίσω μέρος, στερέωναν την άκρη της με daenggi ως ένδειξη ότι είναι single, ενώ μια παντρεμένη γυναίκα έπιανε τα μαλλιά της σε δύο κοτσίδες που τις στερέωνε γύρω από την κορυφή του κεφαλιού της.

«Αυτό είναι το 댕기 (Daeng Gi)- μία κορδέλα μαλλιών- που φόρεσε με το παραδοσιακό 한복 (Han Bok)- κορέατικα ρούχα- η HoYeon για τα σημερινά βραβεία SAG. Ήταν πραγματικά τιμή» σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram η hairstylist, ενώ στα stories δε δίστασε να μοιραστεί όλες τις λεπτομέρειες (προϊόντα και steps) που χρησιμοποίησε για να πετύχει το συγκεκριμένο χτένισμα.

 

 

Μάλιστα, για να τιμήσει το πολιτιστικό υπόβαθρο της ηθοποιού, ο Nicolas Ghesquière, Artistic Director  του οίκου Louis Vuitton δημιούργησε μία κορδέλα (ένα daenggi) από το ίδιο ύφασμα με το φόρεμα.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα